De weg naar mature security

Klaar voor de start?

De moderne werkplek verschuift naar de cloud. Is uw organisatie klaar om nieuwe cyberuitdagingen aan te gaan? SecWise is uw partner om u te helpen een moderne securitystrategie op te bouwen.

We helpen u veilig overstappen naar de cloud.

Samenwerken als team met een toenemend aantal werknemers op afstand vereist de flexibiliteit van de cloud. Net als andere technologische evoluties brengt dit nieuwe kansen met zich mee, maar ook nieuwe bedreigingen.

U hebt een robuuste beveiligingsstrategie nodig. Zo voorkomt u dat u onvoorbereid in de cloudtechnologie springt en uw organisatie onbedoeld blootstelt aan kwaadaardige aanvallen en nieuwe bedreigingen. Met de juiste kennis en begeleiding heeft u een betrouwbare basis om uw modernisering te ondersteunen.

SecWise is uw partner bij het bouwen van een moderne securitystrategie. We begeleiden u op uw weg daar naartoe. Stap voor stap ontwerpen en implementeren wij een moderne beveiligingsstrategie, -architectuur en -processen voor uw organisatie.

Uw strategie bepalen

Een slimme securitystrategie is gebaseerd op best practices op het gebied van cybersecurity, maar altijd op maat van uw organisatie. Daarom begint het traject met een beoordeling van de huidige cyberbeveiliging van uw bedrijf en de toekomstige behoeften.

Een persoonlijk stappenplan met duidelijke aanwijzingen

Het begint met een beoordeling. Wij helpen u de volgende en nog meer vragen te beantwoorden. Zo kunnen we u een stappenplan met duidelijke aanwijzingen geven.

 • Waar worden mijn gevoelige gegevens opgeslagen?
 • On-premises? In de cloud?
 • Wie heeft toegang tot mijn gegevens, en van waaruit?
 • Waar worden mijn kritieke applicaties gehost?
 • Wat is de IT-strategie van mijn organisatie?
 • Pure cloud of hybride cloud?
 • Eerst IaaS, PaaS of SaaS?
 • Wat is de attack surface van mijn organisatie?
 • Hebben we een proces voor cyber disaster recovery?

Roadmap voor veiligheidsstrategie

Wat is een cybersecuritystrategie? Wij bieden een reeks securitymaatregelen om uw kwetsbare onderdelen te beschermen. Een securitystrategie bestaat uit de volgende componenten:

 • Zero Trust identiteits- en toegangsbeheer

Overstappen naar de cloud betekent dat u de manier waarop u gebruikers verifieert en toegang verleent, moet veranderen. De traditionele combinatie van e-mailadres en wachtwoord is niet langer voldoende wanneer men overschakelt naar werken op afstand en flexibel werken. Door het Zero Trust-principe te implementeren in identiteits- en toegangsbeheer hoeven organisaties geen afweging te maken tussen een sterke beveiliging en een productieve gebruikerservaring. Het Zero Trust-principe is gebaseerd op de volgende voorwaarden:
-Multifactor-authenticatie is essentieel
-Vertrouw, maar controleer
-Veronderstel inbreuk

 • Beheer de levenscyclus van informatie

Om uw gevoelige gegevens te beschermen, moet u eerst weten waar ze zijn opgeslagen. Vervolgens implementeert u een strategie voor het beheer van de levenscyclus ervan. Zo verliest u nooit het overzicht over uw gevoelige gegevens, wie er toegang toe heeft en hoe ze beveiligd zijn.

 • Strategie voor endpoints

De toestellen van uw organisatie, of endpoints, zijn niet langer gebonden aan het kantoor en het beveiligde netwerk. Naarmate mensen meer op afstand gaan werken, is het belangrijk te begrijpen met welke beveiligingsrisico’s ze te maken krijgen. Veel succesvolle inbreuken worden geïnitieerd via een endpoint. Een sterke strategie voor endpoint-beheer geeft u een end-to-end overzicht van alles wat er op uw endpoints en mobiele apparaten gebeurt. De implementatie van een controlebeleid betekent dat uw beveiligingsteam onmiddellijk actie kan ondernemen in geval van een incident. Zo zorgt u ervoor dat uw medewerkers veilig kunnen werken, ook als ze niet op kantoor zijn.

 • Strategie voor detectie en bestrijding van incidenten

Met uw preventieve beveiligingsinspanningen bent u beschermd tegen het grootste risico op cyberaanvallen, maar wat doet u als er een incident optreedt? Cloudtechnologie brengt nieuwe bedreigingen met zich mee, wat ook betekent dat er nieuwe manieren zijn om ze te detecteren, te onderzoeken en erop te reageren. U hebt een strategie nodig om nieuwe bedreigingen te detecteren en erop te reageren. Zo zorgt u ervoor dat uw organisatie altijd voorbereid is en de schade wordt geminimaliseerd in geval van een aanval.

 • Strategie voor compliance en audits

De gedistribueerde en virtuele aard van cloudtechnologie vereist een andere aanpak om auditors te laten zien dat uw organisatie de regels naleeft. Met een gespecialiseerde strategie voor compliance en auditbeheer neemt u met vertrouwen uw verantwoordelijkheid.

 

Hoe helpen wij u?

Uw overstap naar de cloud begint met een grondige beoordeling. Een duidelijk beeld van uw huidige beveiligingssituatie helpt ons bij het identificeren van de stappen in uw roadmap naar cloudsecurity.

Een beveiligingsstrategie voor de cloud bestaat uit verschillende onderdelen en processen. Deze zijn een combinatie van de oplossingen en diensten die wij aanbieden.

Ontdek onze diensten en oplossingen >