Home » Open cultuur en uitdagend werk zorgen voor gouden combinatie

Open cultuur en uitdagend werk zorgen voor gouden combinatie

Bjorn Claes - Senior Cloud Security Consultant

“Open cultuur en uitdagend werk zorgen voor gouden combinatie”

Bjorn Claes behaalde een graduaat elektronica, maar belandde al vrij snel in de IT-sector. Sinds anderhalf jaar is hij aan de slag als Senior Cloud Security Consultant voor SecWise. Bjorns specialisatie is het optimaliseren van security bij endpoint devices zoals laptops, smartphones of tablets. Hoe hij bij SecWise belandde en waarom ze zo goed matchen, legt hij hieronder uit. 

Hoewel ik eerder bij toeval in 2001 in de IT-sector terechtkwam, is het wel de perfecte job voor mij. Zo is er veel afwisseling mogelijk door de verschillende projecten waar je aan kan meewerken, en biedt de functie ook voldoende uitdagingen.  

Enkele ’collega’s waarmee ik vroeger heb samengewerkt hadden me al vaker aangesproken over SecWise. Dat ik er zeker een keertje moest langskomen voor een koffie en een gesprek, omdat het een enorm fijne plek om te werken was. Toen ik in 2019 als freelancer startte heb ik niet getwijfeld. En even later kwamen de eerste projecten ook binnen. Door de coronapandemie zat er een kleine pauze in onze samenwerking, maar we zijn elkaar nooit uit het oog verloren. En sinds anderhalf jaar ben ik terug een deel van team SecWise.  

Teambuildings 

Hoewel ik als freelancer aan de slag ben, voel ik dat zelf zo niet aan. Ik krijg net zoals iedereen een jaarlijks evaluatiemoment waar nieuwe doelstellingen besproken worden, en ik ga ook gewoon mee op teambuildingweekend. Die uitstapjes zijn voor velen van ons het hoogtepunt van het jaar. Nieuwe collega’s leer je meteen op een heel andere, meer losse, manier kennen. 

Bij onze teambuilding in de Ardennen vorig jaar was ik nog maar net twee weken in dienst. Ik was enorm benieuwd naar wat ik moest verwachten van dat weekendje weg met toch allemaal mensen die ik eigenlijk amper kende. Maar iedereen wordt zo warm ontvangen door de hele ploeg, dat ik er nu echt met veel plezier aan terugdenk. Het was de ideale onboarding.  

Open cultuur 

Wat ik vooral merk, is dat je bij SecWise niet zomaar een nummer bent. Er is ruimte voor jou als persoon, en dat vind ik een fijne gedachte. Er is regelmatig een overleg over je lopende projecten, en je kan aangeven wat wel of niet bij je past. Maar ook als je het privé even moeilijk hebt, is er altijd wel iemand die je een luisterend oor biedt.   

Daarnaast is er onder de collega’s een open cultuur. Vragen stellen is heel normaal, of je nu een junior of meer senior bent. En de meer juniorprofielen worden vaak ondersteund door extra kennis en best practices te delen. Dat is niet alleen een voordeel voor ons als medewerker, het is ook een meerwaarde voor onze klanten. Ze weten namelijk dat hun projectleider altijd kan terugvallen op zijn of haar collega’s.  

Doorgroeimogelijkheden 

Daarnaast moedigt SecWise ook medewerkers aan die graag willen doorgroeien. Ze motiveren ons om extra opleidingen te volgen of Microsoft certificeringen te behalen. De technologie verandert zo snel, het is leuk als je werkgever je dan de kans geeft om jezelf bij te scholen. Zo rondde ik zelf dit jaar de opleiding certified ethical hacker af, eentje die al lang op mijn lijstje stond.  

Dankzij SecWise kreeg ik al meermaals de kans om voor de grootste bedrijven in België te werken. Ook nu ben ik aan de slag bij een multinational waar ik vroeger misschien alleen van kon dromen, en kreeg ik recent nog een mooie promotie binnen dat bedrijf. SecWise mikt duidelijk hoog als het aankomt op kwaliteitsvolle cybersecurity. Ze maken het ons mogelijk om voor de allergrootste klanten te werken, maar houden daarbij rekening met wie je bent en wat je zoekt in een job. Voor mij is dat alvast een gouden combinatie. 

Wil je ook in een open cultuur terecht komen? Geweldig! Aarzel zeker niet en contacteer ons; we staan te popelen om je te leren kennen!

Bjorn Claes - Senior Cloud Security Consultant