Home » Ik ga nog elke dag met een lach op mijn gezicht naar huis

Ik ga nog elke dag met een lach op mijn gezicht naar huis

Bert Vanwezer-Calle

“Ik ga nog elke dag met een lach op mijn gezicht naar huis”

Bert Vanwezer-Calle werkt sinds december vorig jaar als cloud security analist binnen de 24/7 SOC dienst van SecWise. Samen met zijn collega’s zorgt hij ervoor dat de klanten niet wakker moeten liggen van cyberaanvallen. Voor Bert is werken bij SecWise een logische keuze die al langer in de lucht hing. Hij legt hieronder uit waarom.

Ik had voor mijzelf enkele jaren geleden al een lijst gemaakt met bedrijven waar ik graag zou werken. Die hielden zich bezig met cybersecurity en bevonden zich allemaal in het Leuvense. Ik woon zelf in Leuven en ik vind het fijn dat mijn werk ook voor familie en vrienden ‘tastbaar’ is.

Grote voldoening

Als je het nieuws uit de wereld een beetje volgt, heb je meteen door dat er op vlak van cybersecurity nog veel misgaat. Je kan als IT’er nog echt het verschil maken voor bedrijven door hun beveiliging preventief te verbeteren, of snel in te grijpen als er zich problemen stellen. Het brengt ook een zekere uitdaging met zich mee. Binnen cybersecurity bestaan er veel regels waar je rekening mee moet houden. Je moet ook aandachtig zijn voor mogelijke problemen en die op de juiste manier oplossen. Fouten kunnen namelijk grote gevolgen hebben.

De voldoening die je voelt als je een aanval kan afslaan, of ervoor gezorgd hebt dat een bedrijf degelijk beveiligd is, is iets wat ik de afgelopen jaren soms miste. Bij het vorige bedrijf waar ik werkte, was ik aan de slag als system engineer. Cybersecurity was er geen onderdeel van mijn taken. Binnen het bedrijf waren er ook geen opties om meer rond cybersecurity te gaan werken. De enige optie was dus om van job te veranderen.

Verrassend telefoontje

Enkele jaren geleden solliciteerde ik al een keer bij SecWise. Toen viel ik net uit de boot omdat ik iets te weinig ervaring had. Omdat ik mijn kennis wou bijschaven, schreef ik me in bij een avondschool en volgde ik verschillende cursussen rond cybersecurity. In december kreeg ik dan plots telefoon van SecWise. Ze hadden mijn gegevens twee jaar lang bijgehouden en waren op zoek naar een cloud security analist. Na een eerste gesprek had ik meteen een goed gevoel, en even later was de deal al beklonken.

Spijt van die switch heb ik zeker nog niet gehad. Ik werd van bij de start warm ontvangen. Bij mijn sollicitatie was ik al meteen fan van het bedrijf, en dat gevoel is er nog steeds. Hoewel de hoeveelheid nieuwe taken in het begin overweldigend zou kunnen aanvoelen, zorgden de collega’s ervoor dat ik elke dag met een glimlach naar huis kon.

Hecht team

Om ervoor te zorgen dat ik me meteen een deel van het team voelde, besloten de collega’s om de eerste twee weken fulltime naar kantoor te komen. Zo konden we elkaar beter leren kennen, en was de afstand letterlijk kleiner als ik een vraag had. Ook nu kiezen we ervoor om nog minstens twee keer per week op kantoor samen te werken.

Verder zijn er wekelijkse en maandelijkse meetings waar alles besproken kan worden, ook dingen die niet binnen ons werk vallen. En SecWise voorziet ook weekenduitstapjes zodat je elkaar op een andere manier leert kennen. Het zorgt ervoor dat we een hecht team zijn, en dat je weet dat je op elkaar kunt terugvallen als dat nodig is.

Hoewel ik de switch maakte omdat ik meer met cybersecurity bezig wilde zijn, is een goede sfeer op de werkvloer zeker even belangrijk voor mij. Bij SecWise heb ik zelfs meer gekregen dan waar ik op hoopte. Ik heb hier mijn plek echt gevonden.

Wil je ook elke dag met een lach op je gezicht naar het werk gaan? Geweldig! Aarzel zeker niet en contacteer ons; we staan te popelen om je te leren kennen!

Bert Vanwezer-Calle