Home » Zolang SecWise me blijft uitdagen en het plezant is, zie ik me hier niet snel vertrekken

Zolang SecWise me blijft uitdagen en het plezant is, zie ik me hier niet snel vertrekken

Bart Thomas - Senior Cloud Security Consultant at SecWise

Zolang SecWise me blijft uitdagen en het plezant is, zie ik me hier niet snel vertrekken

Bart Thomas was één van de eerste werknemers binnen SecWise en zag het bedrijf de afgelopen jaren sterk groeien. De drive waarmee hij 4 jaar geleden startte, is er nog steeds. En dat heeft veel te maken met hoe SecWise in elkaar zit. Bart vertelt er hieronder meer over. 

Voor ik bij SecWise begon, werkte ik jarenlang bij een telecommunicatiebedrijf. Hoewel ik daar zeer gelukkig was, begon het wel te kriebelen om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Via via kwam ik in contact met Keith Custers, één van de managing partners binnen SecWise. Keith en ik hadden in het verleden voor hetzelfde bedrijf gewerkt, en dat zorgde meteen voor een klik tussen ons beiden.  

SecWise stond op dat moment nog in haar kinderschoenen. Ik zou één van de eerste medewerkers worden, want tot dan werkten enkel de managing partners in het bedrijf. Voor ik tekende, wou ik dus zeker zijn dat ik de juiste keuze maakte. Na enkele uitgebreide gesprekken met Keith & Koen, bleek al snel dat we op dezelfde golflengte zaten qua toekomstvisie en de technologie die daarbij nodig zou zijn. Ik heb me mijn overstap naar SecWise dan ook nog geen enkele keer beklaagd. 

Functie die bij je past 

Binnen SecWise zit ik in de squad Audit & Compliance als technical lead. Dat is de laatste stap voor klanten die bij ons in een securitytraject zijn gestapt. Als technical lead specialiseer ik me in alles wat met Microsoft Purview te maken heeft. Daaronder valt alles wat te maken heeft met het labelen van sensitieve data, data loss prevention, retention policies, en ook Insider Risk Management.  

Technisch is dat niet heel moeilijk om te implementeren, maar je moet wel alles kunnen matchen met het business gedeelte van het verhaal. Hoewel ik zelf meer een technische achtergrond heb, en dat ook altijd mijn voorkeur zal hebben, helpt SecWise wel om ook dat gedeelte van het verhaal goed te krijgen. Binnen onze squad kan ik hiervoor bijvoorbeeld terugvallen op de collega’s die er meer vertrouwd mee zijn, waardoor we een compleet verhaal voor de klanten kunnen brengen. Daarnaast ben ik ook mee verantwoordelijk voor de interne IT van SecWise. De voorbije jaren focuste ik me vooral op het operationele werk binnen onze tenant, maar sinds kort richt ik me vooral op het testen van nieuwe features. 

Door bij SecWise te starten heb ik mijn passie voor technologie en haar toepassingen helemaal teruggevonden. Wat ik doe wil ik vooral heel graag doen, en daar houden ze hier zeker rekening mee. Zo zijn er regelmatig groeigesprekken waar je kan aangeven wat je wel of niet graag doet. En wanneer je feedback geeft, gaan ze daar meteen mee aan de slag.  SecWise zal je ook nooit in een functie duwen die je zelf niet ziet zitten. Integendeel, ze zoeken steevast een job die bij je vaardigheden, noden en ambities past.  

Net als bij andere bedrijven, heeft ook SecWise wel eens groeipijnen gekend. Maar ze zijn daar altijd open en eerlijk over geweest. Beslissingen die niet werkten, werden snel teruggedraaid. De top van het bedrijf staat altijd open voor feedback, en de kennis die je deelt wordt op zo’n momenten enorm geapprecieerd. Er wordt nu meer gestructureerd gewerkt ten opzichte van vroeger, maar dat helpt ook om nieuwe collega’s sneller, en vooral beter in te werken. 

Hechte vriendengroep 

SecWise voelt dan ook eerder als een vriendenclub, dan een plaats waar je acht uur per dag verplicht moet werken. En dat heeft deels ook te maken met de openheid van de managing partners. Zo staat hun deur altijd open voor een gesprek. Daarnaast wordt er al sinds het prille begin ingezet op de medewerkers. Zo wordt een teammeeting bijna altijd gecombineerd met een etentje.  

Ook op vlak van work-life balance is SecWise een voorbeeld. Er wordt rekening gehouden met je privéleven. Kan je eens niet naar kantoor komen, dan is dat geen probleem. Ik denk dat het vooral voor jonge collega’s leuk is om te weten dat ze zonder stress een dag van thuis uit kunnen werken, zonder zich zorgen te moeten maken of dat wel kan en mag. 

SecWise is voor mij dan ook veel meer dan gewoon een werkplek voor me. Ik voel me hier thuis en headhunters die me proberen te verleiden met een andere job, stuur ik standaard wandelen. Het is natuurlijk een mooie boost voor je ego als ze je contacteren. Maar zolang SecWise me blijft uitdagen en het plezant is, zie ik me hier niet snel vertrekken. 

Wil jij ook elke dag uitgedaagd worden zoals Bart Thomas? Top! Aarzel zeker niet en contacteer ons; we staan te popelen om je te leren kennen!

Bart Thomas - Senior Cloud Security Consultant at SecWise